Børge Mogensen

Brdr. Sørensen Møbler forhandler mange spændende modeller fra Børge Mogensens meget kendte møbelværker, der understreger den enkle og funktionalistiske stilart og stadig er meget populære den dag i dag. Vi forhandler både spisestole, lænestole, borde og sofaer – heriblandt den karakteristiske tremmesofa og No. 1, som er den første sofa Børge Mogensen designede for Fredericia Furniture.

Børge Mogensen var udlært møbelsnedker og møbelarkitekt fra Kunsthåndværkerskolen i København og Kunstakademiets Møbelskole, og han blev med tiden en meget kendt dansk møbelarkitekt. Han var ikke bare kendt i Danmark, men også i udlandet. Ligesom Arne Jacobsen var han kendt for det enkle og funktionalistiske og var i første halvdel af 1900-tallet med til at bringe det moderne og funktionalistiske design ud til danskerne.

Funktionelle kvalitetsmøbler

Udviklingen fik især fart på for Børge Mogensen, da han startede som chef for FDB i 1942. Som chef for FDB igangsatte Børge Mogensen en ny kurs med basis i at skabe perfekte kvalitetsmøbler designet efter menneskets form og behov. Han forstod betydningen af et godt håndværk og var yderst bevidst omkring materialernes muligheder og begrænsninger, hvilket er kendetegnende i Børge Mogensens design.

Børge Mogensen står for noget af det ypperste inden for dansk funktionalisme, og du finder et skønt udvalg af Børge Mogensens møbler - især stole og sofaer, men også spiseborde - lige her hos Brdr. Sørensen Møbler.

15 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste