Hans J. Wegner

Hos Brdr. Sørensen Møbler kan du købe et bredt udvalg af Hans Jørgen Wegners helt unikke og verdenskendte designmøbler. Blandt de kendte klassikere er Oxchair-lænestolen, Butterfly-stolen, Y-stolen samt den enkle, men samtidig elegante CH23-stol med flet, der understreger det smukke håndværk.

Karakteristisk for Wegners designs er det enkle, men solide håndværk, kombineret med de specielle udformninger, hvor der ofte benyttes forskellige typer materialer.

Et navn blandt de allerstørste

Hans Jørgen Wegner, der blev født som søn af en skomager i 1914, startede sit arbejde med træ i faderens værksted, allerede da han var barn, og som 18-årig blev han udlært snedker hos H. F. Stahlberg. Herefter endte han i København og studerede på Kunsthåndværkerskolen fra 1936-38. Gennem tiden arbejdede han som arkitekt sammen med andre store navne som Erik Møller, Flemming Lassen og Arne Jacobsen, men sidenhen prøvede han i 1940’erne kræfter som selvstændig arkitekt både i Århus og København.

Wegner har tegnet møbler til Københavns Snedkerlaugs Møbeludstillinger (1938-68) og til Snedkernes Efterårsudstilling fra 1976. Han har desuden tegnet møbler til danske industrielle virksomheder siden 1940.

Hans Wegner har gennem tiden brugt en række forskellige materialer i sit arbejde, da han også har tegnet blandt andet sølvtøj, lamper og tapeter, men det er hans smukke stole og unikke lænestole, man kender ham for. Se vores oversigt over de fantastiske Wegner-værker her på siden, hvor du kan bestille dem direkte hjem.

47 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste