Vedligeholdelse af polstermøbler

Microfiber

Materialet comfort er både vand- og olieskyende og dermed modstandsdygtigt over for snavs og pletter. Skulle der alligevel komme pletter, kan de fleste typer fjernes med lunkent vand - eventuelt tilsat et neutralt vaskemiddel. Inden et eventuelt rensemiddel påføres, bør man foretage en prøve et ikke synligt sted for at se, om betrækket kan tåle det.

Bomuld

Aftageligt bomuldsbetræk kan typisk renses eller vaskes. Vask med vrangen udad, brug vaskemiddel uden optisk hvidt og blegemiddel, og lad betrækket hænge til tørre. Ved fast betræk anbefales en shamponering med en ekstaktionsmaskine, der kan lejes hos et større renseri. Hvis sofaen har fast betræk og aftageligt hyndebetræk, anbefales, at man også her benytter shamponering af hele sofaen for at undgå farveforskelle. Pas på med at gnide på pletter - dup hellere med en hårdt opvredet klud og eventuelt en smule vaskemiddel.

Læder

Læder er følsomt og får hurtigt patina. Man skal derfor undgå at placere et lædermøbel i direkte sollys. Til rengøring af læder anbefales, at man bruger vand med sæbespåner. Lad først vandet koge, så kalkpletter undgås. Når vandet er håndvarmt anvendes 1 liter vand til 1 dl sæbespåner. Det styrker læderet og forhindrer udtørring. Hvis der er pletter, må man aldrig gnubbe - tag i stedet en hårdt opvredet klud, og dup fra plettens kant mod midten for at undgå rander.

Uld

Uld er relativt smudsafvisende og bevarer sit pæne udseende længe. Når det trænger til rens, kan det aftagelige betræk afleveres på et renseri. Man kan også selv rengøre og vedligeholde med shamponering og en ekstraktionsmaskine, som lejes på et større renseri. Undgå at bruge for meget tekstilshampoo, da det kan trænge ned i polstret. Undgå også at gnide på pletter - dup i stedet med en hårdt opvredet klud og eventuelt en smule vaskemiddel.